torsdag 27 november 2008

Författarbesök: Ola Wikander. Tema: Förfluten tid



Nu på lördag får vi besök av Ola Wikander, författare, religionsvetare och översättare från utdöda språk. Lägg därtill titeln doktorand vid Centrum för Teologi och Religionsvetenskap i Lund och ni får en vetgirig person med mycket att berätta! Han kommer hit i samband med utställningen om Mesopotamien/Irak som pågår för fullt i Farsta biblioteks lokaler (se inlägget nedan).
Han är kanske mest känd för sin bok I döda språks sällskap, en introduktion till elva olika idag utdöda språk som nominerades till Augustpriset 2006, men även för romanen Poeten och cirkelmakaren som han skrivit tillsammans med sin far, antikforskaren Örjan Wikander.

Ola Wikanders hemsida
Ola Wikanders blogg, Ur språkens tunnlar

Tid: Lördag 29 november kl 15:00 på Farsta bibliotek.

onsdag 19 november 2008

En röst ur det förflutna - till framtiden en bro



Nu börjar saker och ting röra på sig på bibblan igen! Sakta men säkert...
I grupprummet arrangerar nu Irak Solidaritet, ABF, Folket i Bild samt Akademiada en utställning om Irak under titeln En röst ur det förflutna - till framtiden en bro. Vi bjuds på berättelser från Mesopotamien - förr, nu och framåt. Utställningen pågår till och med lördagen 6 december då Peter Matthis Sköld från Irak Solidaritet avslutar. Han finns här kl 14.

Redan lördagen 29 november kl 15 får vi besök av Ola Wikander, språkvetare, som i samband med utställningen håller en föreläsning. Varmt välkomna då!

Här växer utställningen fram:










Magelungsskolan ställer ut - Tema Farsta



Elever från Magelungsskolan har under höstterminen jobbat med temat Farsta och nu ställer årskurs 5 ut sin modell av Farsta Gård. Kom och titta, läs och lär!

söndag 9 november 2008

Stiltje

Ja, det råder allmän stiltje både på bloggen och i biblioteket. Det beror på en omfattande omorganisation som till dags dato kan summeras med tre ord: förvirring, frustration och utmattning. Ni besökare har märkt av detta och frågat varför, men jag har inte kunnat ge något svar, och jag tror inte mina kollegor vet heller. De flesta är helt nya på sina poster och har haft fullt upp med att lära sig de mest enkla rutiner - som att hitta rätt nyckel till studierummen, läsa av besöksstatistiken, komma ihåg lösenordet till datorn, lära sig kassaapparaten, släcka ner lokalen... Och så vidare. Sådant är frustrerande för någon som är duktig på sitt jobb och vill förmedla sin kunskap.
Men förhoppningsvis blir det bättre inom kort. Allt tar sin tid.

Två bilder får symbolisera den rådande situationen. Första bilden visar aktiviteten i vår kalender veckan innan omorganisationen trädde i kraft. Andra bilden visar veckan som gått.