onsdag 2 juli 2008

Ny skönlitteratur på engelska




Nu har vi fått in en del av våra nybeställda böcker på engelska. Mer kommer inom kort.

Bland böckerna finns bland annat klassikern In Cold Blood av Truman Capote som varmt kan rekommenderas till de läsare som ännu inte har läst den. Eller varför inte läsa om den på engelska om man läste den på svenska när den kom ut första gången? Och om man vill fördjupa sig vidare i Truman Capotes liv och öde kan man låna filmen Capote hos oss.

Vidare rekommenderas Haruki Murakamis författarskap. Den här gången köpte vi in boken The Wind-up Bird Chronicle. Murakami har lästs flitigt på Farsta bibliotek och läsecirkeln valde Murakamis bok Kafka på stranden som den bästa bok deltagarna läst under året.

Det finns även två vinnare av Pultizerpriset bland de inköpta böckerna, nämligen Jhumpa Lahiris Interpreter of Maladies (2000) samt Cormac McCarthys The Road (2006). McCarthy är just nu aktuell även på bio, där filmatiseringen av hans bok No Country For Old Men går för fulla hus (Mattias Petterssons text från 2006 om The Road kan läsas här).

För de som gillar deckare har vi Ian Rankins Exit Music och Ruth Rendells Not in the Flesh.

Dessa är några av de böcker som vi har köpt in. För att hitta fler godbitar är det bara att komma och bläddra bland hyllorna!

Skrivet av Taru Leino, Farsta bibliotek

Inga kommentarer: