fredag 17 april 2009

Mattias Gardell - nu på söndag!

De som inte orkar ta ställning, som vill slingra sig ur Gardells grepp, kommer att säga att han skriver för vänsterister, när han i själva verket publicerat en medborgarbok för demokrater, avslutar Per Wirtén sin recension i Expressen av Mattias Gardells senaste bok Tortyrens återkomst (Leopard Förlag).
Erik Wiklund skriver på dagensbok.com: "Tortyrens återkomst" handlar inte bara om tortyr. Det är en brännande uppgörelse med hela vår världsuppfattning. Vår dubbelmoral, rasism och brutalitet. Därför är den viktig.
Tidningen Kulturens Madelene Persson: "Tortyrens återkomst" är ingen nöjsam läsning, tvärtom, men det är kanske en av de viktigaste böckerna som getts ut på mycket länge. Viktig inte bara för politiskt intresserade, utan framför allt för alla dem, kanske till och med majoriteten av oss, som ibland får just en känsla av att lite mild tortyr aldrig kan skada när andra värden står på spel. Denna uppfattning kommer efter läsningen snart att ställas på ända.

Kom och ställ dig själv på ända nu på söndag kl 14-16 på Farsta bibliotek. Mattias Gardell är där och föreläser om hur det gick till när alla medel plötsligt blev tillåtna och dessutom uppmuntrades i kriget mot terrorismen.
Föreläsningen är ett samarbete mellan Farsta bibliotek, ABF Stockholm och Farsta Centrum.

Fri entré!
Varmt välkomna!


Inga kommentarer: