onsdag 21 oktober 2009

Alexandra Coelho Ahndoril nu på torsdag

Text från biblioteket.se:
Alexandra Coelho Ahndoril
har återigen skrivit en skönlitterär berättelse om en historisk person, den här gången är August Palm huvudperson i romanen "Mäster". Alexandra Coelho Ahndoril utgör även ena hälften av pseudonymen Lars Kepler (den andra hälften är hennes man Alexander Ahndoril) som ligger bakom den omtalade kriminalromanen "Hypnotisören".

Alexandra Coelho Ahndoril är född 1966, uppvuxen i Helsingborg med svensk-portugisiska föräldrar. Hon är bosatt i Stockholm sedan tidigt 90-tal då hon kom in på Teaterhögskolan. Tidigare hade hon arbetat bland annat på Helsingborgs stadsteater och varit medlem i fria teatergrupper. Men istället för en teaterkarriär satsade hon på författarskapet och hennes debutroman "Stjärneborg" om Tycho Brahe tilldelades Katapultpriset för 2003 års bästa debut. Hon har även skrivit en roman om Heliga Birgitta och hennes syster "Birgitta och Katarina" (2006).

Alexandra Coelho Ahndoril arbetar också som litteraturkritiker för Göteborgs-Posten och skriver en avhandling i litteraturvetenskap om författaren Fernando Pessoa.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Biblioteket och ABF. Fri entré!

Torsdag 22/10 kl 19:00
Ytterligare information här.

Varmt välkomna!

Inga kommentarer: